Catherine De Bolle: de strijd tegen cybercriminaliteit

UGent
Debat | Lezing | Catering | Volwassenen
9u30 - 11u00
Ufo
Sint-Pietersnieuwstraat 33
Auditorium Leon De Meyer 400

Catherine De Bolle, het hoofd van Europol, het EU-Agentschap inzake politiesamenwerking, mag zich UGent-alumnus van het jaar 2023 noemen. Op de Alumnidag ontvangt ze haar welverdiende award.

Marc Cools, professor Criminologie, verwelkomt Catherine De Bolle voor een sofagesprek over de werkzaamheden en uitdagingen van Europol.

Breng je kinderen mee? Zij kunnen van 10u tot 12u30 de Kinderuniversiteit volgen.

Terug naar overzicht

Hoe evolueert de strijd tegen georganiseerde of ernstige criminaliteit, zoals terrorisme of seksuele uitbuiting van kinderen, nu die zich meer en meer digitaal afspeelt? Hoe bewaren we de balans tussen datagestuurd onderzoek en respect voor grondrechten, zoals het recht op privacy? Welke rol spelen universiteiten zoals de UGent in de strijd tegen cybercriminaliteit? En waarom is haar benoeming als Europol-topvrouw ook een verhaal over hoe je glazen plafonds doorbreekt?

Heb je zelf nog vragen voor Catherine De Bolle en professor Marc Cools? Die kunnen aan bod komen tijdens de Q&A.

Iedereen is welkom vanaf 9.30u voor de ontbijtreceptie. Om 10.00u begint de prijsuitreiking.

Over de award

De titel ‘UGent-alumnus van het jaar’ wordt sinds 2022 jaarlijks uitgereikt door de UGent-community. Alumni, personeelsleden en studenten nomineren kandidaten. Met de prijs zetten we een UGent-alumnus in de bloemetjes die een bijzondere positie bekleedt, een straffe carrière uitbouwt en/of een uitzonderlijke bijdrage leverde aan hun werkveld.

Je bent mogelijk ook geïnteresseerd in volgende activiteiten