Het inzicht (met o.m. Rika Ponnet, Walter Van Steenbrugge, Jan Dumolyn, Steven Vromman, ...)

UGent
Lezing | Volwassenen
11u00 - 13u00
Ufo
Sint-Pietersnieuwstraat 33
op de trappen in de foyer

Zeven inspirerende UGent’ers – onderzoekers en alumni – delen met ons een belangrijk inzicht. Wat hebben ze na jaren onderzoeken, leven en nadenken geleerd dat ze de moeite vinden om met ons te delen? Met dank aan de gelijknamige podcast van De Morgen, om de inspiratie voor het format te bezorgen.

Terug naar overzicht

Elke gesprekje duurt 10 à 15 minuten. Je bent welkom te komen en gaan wanneer je wilt. Hieronder vind je - bij benadering! - het startuur van elk gesprekje.

We praten met:

Walter Van Steenbrugge (ca. 11.00u) – internationaal strafpleiter en UGent-alumnus. Hij pleitte in de zaak rond de moord van veearts Karel Van Noppen en in de ‘kasteelmoord’, en verdedigde ook veldrijder Wout Van Aert en voetbalclub Club Brugge.

prof. Jan Dumolyn (ca. 11.15u) – historicus, gespecialiseerd in de middeleeuwen. Werkte mee aan het Verhaal van Vlaanderen én aan de binnenkort te verschijnen Vlaamse canon.

Rika Ponnet (ca. 11.30u) – seksuologe, relatiebemiddelaar én Germaniste (made at UGent). Ze is auteur van ‘Blijf bij mij’ en ‘Alleen met jou’.

prof. Frank Verstraete (ca. 11.45u) – kwantumfysicus, kwam indertijd met een Odysseusbeurs terug uit het buitenland om nu aan de UGent de kwantumwereld verder te ontrafelen.

prof. Roel Baets (ca. 12.00u) – onderzoekt als ingenieur wat je allemaal met licht kan doen, vooral dan voor betaalbare medische apparaatjes dicht bij de patiënt.

prof. Koen Jonckheere (ca. 12.15u) – kunsthistoricus met eigenzinnige kijk. Auteur van ‘Another History of Art’, waarin hij bewust de traditionele, chronologische aanpak naast zich neerlegt.

Steven Vromman (ca. 12.30u) – milieuactivist, bekend geworden als Low Impact Man. Geeft lezingen, schrijft boeken, maakt theater, … en studeerde sociale agogiek aan de UGent.

Moderator is alumnus Emma Vanpaemel, die als student actief was bij Urgent FM, en daar het programma Mensentaal maakte. Later maakte ze voor het GUM ook het Rad van de Twijfel. Ze werkt als freelance audio storyteller.

foto Rika Ponnet: Nathalie Samain
foto Steven Vromman: Freddy Willems

Je bent mogelijk ook geïnteresseerd in volgende activiteiten