Programma

Faculteit Letteren en Wijsbegeerte

Pas afgestudeerd, intussen met pensioen of iets daartussen: de faculteit Letteren en Wijsbegeerte heet jou als alumna of alumnus hartelijk welkom op de allereerste UGent-alumnidag!

In de voormiddag zijn er enkele centrale activiteiten gepland in de omgeving van het rectoraat, en vanaf 14 uur openen we de deuren van jullie vertrouwde campus aan de Blandijn en van de Faculteitsbibliotheek in de Rozier! Onze onthaalbalie bevindt zich aan de ingang van de Faculteitsbibliotheek (Rozier 44).

De alumnidag is een ideale gelegenheid om nog eens door de gebouwen uit je studententijd te herontdekken. Heb je onze vernieuwde bibliotheek al gezien? De collecties uit de seminaries werden samengevoegd, alle boeken staan nu op één plaats. Op de alumnidag krijg je een rondleiding door dit indrukwekkend boekenwalhalla. Je vindt er ook twee kleine expo’s, één over boeken van alumni, één over alumni in de cultuursector. Wie ondergedompeld wil worden in Oekraïense wijn en Oekraïense poëzie, is eveneens welkom in onze Faculteitsbibliotheek.

Je kan plaatsnemen op de banken van de auditoria van de Blandijn voor lessen van Marc Boone, Bart Keunen, Stef Craps en Erik Thoen. Marc Boone geeft een les historische kritiek ‘Fake news ontmaskerd’, Bart Keunen geeft een les ‘Inleiding tot de voornaamste moderne literaturen’. Wie geïnteresseerd is in ecologie kan aansluiten bij de lezing ‘Kan literatuur het klimaat redden’ van Stef Craps of de lezing van Erik Thoen over ‘Milieugeschiedenis en landschap’.

In het IPEM (Instituut voor Psychoacoustica en Elektronische Muziek) aan de Krook ontdek je waarom muziek je kippenvel kan geven en hoe de concertzaal van de toekomst eruit ziet, en in het AMSAB word je rondgeleid in de expo over Lucie Kamuswekera, een Congolese borduurkunstenares. Meer zin in een stadswandeling? Onze studenten Professionele Nederlandse Taalvaardigheid gidsen jullie langs enkele plekken in de kuip van Gent die belangrijk waren voor de geschiedenis van de Nederlandse taal en literatuur.

Je kinderen kunnen zich uitleven in de archeologische zandbak of Chinees leren, of je kan samen met het hele gezin een workshop Chinese kalligrafie volgen, onze empathische robot ontmoeten of je inschrijven voor een cursus Oekraïens voor beginners. 

Meer informatie over onze activiteiten vind je hieronder. We verwelkomen je graag op 26 maart!

Filter